Articolele de la 1 la 10 din 20 in total

Seteaza crescator
pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Știi tu, copil drag, cât de frumoasă e lumea în care trăim? Cât de multe sunt de descoperit? Cât de multe de experimentat și mai ales cât de multe de iubit? Nu lăsa pe nimeni să-ți răpească bucuria vieții, copil minunat! Nu lăsa frica să te domine, ci pune în față dorința de a trăi frumos și intens. 


[ Citeste mai mult ]

Draga mea, dragul meu, 

Poate că ai ajuns într-un punct al vieții tale în care consideri că ar fi bine să aduci pe lume un suflețel. Poate că cei din jurul tău fac presiuni în acest sens: ești într-o relație de foarte mult timp, ai trecut de 30 de ani, toți apropiații tăi au copii, așa e bine... și multe alte argumente. Dar tu nu ești convins/ă de ceea ce-ți dorești. Nu îți dai seama dacă este acum momentul sau dacă va fi vreodată. 

Așa că îmi permit să vin puțin în ajutorul tău și să-ți spun că ultimul lucru care contează, în această privință (și în altele) este ceea ce spun ceilalți. 


[ Citeste mai mult ]

Căutăm mereu noi și noi activități pentru copiii noștri, din care să învețe cât mai multe lucruri interesante, să-i ajute să obțină performanțe cât mai bune la școală, să le completeze cunoștințele și să le îmbunătățească aptitudinile. Dar dacă am alege o activitate care să-i relaxeze, să le ofere posibilitatea de a-si exprima individualitatea, să nu existe niciun fel de presiune, nicio competiție, nicio formă de evaluare? Pentru cei care își doresc așa ceva pentru copiii lor și, de ce nu, și pentru ei, există...Painting Room București. 


[ Citeste mai mult ]

Captivați de noile tehnologii, de multitudinea de gadgeturi pe care le au la dispoziție, ocupați cu multiplele activități la care sunt înscriși de părinți, copiii noștri nu mai au timp pentru cea mai importantă activitate: joaca! 


[ Citeste mai mult ]

Copiii vor de mici să fie buni, descurcăreți, performanți. Dar copiii vor în egală măsură să fie remarcați, încurajați și își doresc ca cineva să aibă încredere în ei. Ce se întâmplă cu acei copii care nu găsesc echilibrul între ei și standarde? Cum ajung copiii și adolescenții să fie perfecționiști?


[ Citeste mai mult ]

Am început deja să intrăm în atmosfera sărbătorilor de iarnă și numărăm zilele până la Crăciun. Și ce mod mai frumos să facem asta decât cu ajutorul unui calendar Advent. Dar care este povestea acestor calendare? 


[ Citeste mai mult ]

Ca simplu om care trăiește în România, dar mai ales ca părinte, cea mai mare teama a mea este să  ajung să am nevoie de sistemul de sănătate publică. Gândul că aș putea fi nevoită la un moment dat să merg cu copilul într-un spital de stat se profilează ca un coșmar. Mă scutur repede de acest gând și sunt recunoscătoare că minunea mea s-a născut sănătoasă și puternică și că până acum am avut parte doar de câte o răceala insignifiantă sau o indigestie minoră. Dar cum rămâne cu toți acei părinți care nu au de ales, ai căror copii se confruntă cu probleme grave de sănătate, unii dintre ei încă de la naștere? 


[ Citeste mai mult ]

Mulți dintre copilași, încă din primele luni de viață, au o jucărie sau un obiect de care nu se despart niciodată. Fie că este vorba de o jucărie de pluș sau de o păturică, acest obiect nu poate să lipsească de la culcare, de la plimbare, de la masă, de la joacă, de la grădiniță. Este prietenul cel mai bun al copilașului, prietenul acela cu care se bucură, dar pe ”umărul” căruia poate să și plângă.


[ Citeste mai mult ]

Suntem tot mai aglomerați, tot mai stresați, canalizați în foarte multe direcții, focusați pe a obține câștiguri mai mari pentru a le oferi totul copiilor noștri. Chiar TOTUL? Ne spunem în mințile noastre că vom trage tare doi-trei ani și apoi ne vom ocupa mai mult de copii și de noi. Dar oare nu cumva copiii noștri au nevoie de noi acum, și nu peste doi-trei ani când deja vor fi învățat că nevoile lor emoționale pot fi satisfăcute de alți oameni (bunici, educatori, bonă) decât de părinți?


[ Citeste mai mult ]
Când am început să scriem povestea Livada cu Jucării, nu știam la ce să ne așteptăm, nu știam ce urmează, dacă va fi greu, dacă vom ajunge la sufletele copiilor, dacă se vor bucura de ceea ce le oferim. Fiind un magazin online, uneori poate că este dificil să avem parte de feedback real, autentic, palpabil.
[ Citeste mai mult ]