9 Articol(e)

Seteaza crescator
pe pagina

Foarte multe studii arată că lectura timpurie îi ajută pe cei mici să învețe mai rapid să vorbească, să interacționeze, creează o legătură specială cu părinții și îi determină și pe copii să iubească cititul. 


[ Citeste mai mult ]

E o poveste veche, veche…de demult. Din vremurile în care nu existau telefoane mobile, tablete, laptopuri, calculatoare la discreție, ci doar o mare hărmălaie în fața blocului sau a curții. Din vremurile în care părinții noștri se uitau la televizor doar la știri poate și în weekend-uri la emisiuni de divertisment sau vreun film. Din vremurile în care noi, copiii, eram cu greu convinși să intrăm în casă seara.


[ Citeste mai mult ]
Care dintre ele îi transformă în adulți funcționali ? Atașamentul este o nevoie firească a ființelor umane de a forma și întreține legături emoționale puternice față de alte ființe umane. Iar studiile au arătat că fiecare copil are o predispoziție genetică de atașare de o anumită persoană.
[ Citeste mai mult ]

Se discută foarte mult în ultima vreme despre felul cum ne îndrumăm copiii în ceea ce privește hobby-urile și profesia. Este bine să le impunem anumite activități pe care le considerăm noi necesare? Este bine să-i forțăm să facă anumite lucruri în ideea că mai târziu le vor fi de folos? Cât de mult îi poate afecta felul în care noi le ghidăm pașii?


[ Citeste mai mult ]

În ultimii ani, suntem bombardați de informații privind stilurile de parenting, informații despre cum ar trebui să ne creștem copiii, ce este bine și ce nu, ce să spunem și ce să nu. Presiunea este tot mai mare și, uneori, din toată această avalanșă de informații, părinții ies extenuați și învinși.

Noi ne propunem astăzi să vă vorbim puțin despre educația Montessori, un model tot mai apreciat și în țara noastră și tot mai îmbrățișat de tinerii părinți. 


[ Citeste mai mult ]

Este titlul unei cărți semnată de Dorothy Law Nolte și Rachel Harris, inspirată de poemul scris de Dorothy Law Nolte în 1954. O carte a înțelepciunii, ușor de parcurs, dar poate nu întotdeauna ușor de ”digerat” pentru că ne face să conștientizăm influența imensă pe care o avem asupra dezvoltării copiilor noștri. 


[ Citeste mai mult ]

Când copilul dă semne că este pregătit să facă primii pași este momentul altor decizii importante pentru părinți care vor să-l ajute cât mai mult în acest demers. Există tendința de a grăbi procesul, ceea ce nu este recomandat. Este bine să înțelegem că fiecare copil în parte are propriul ritm de dezvoltare, iar comparațiile nu sunt benefice.


[ Citeste mai mult ]

Începem ziua, de cele mai multe ori, grăbiți si o ținem așa până punem din nou capul pe pernă. Ne trezim devreme, alergăm  prin casă, facem zece lucruri în același timp, ieșim în goană pe ușă, ne dăm seama că am uitat ceva important, ne întoarcem, fugim la mașină, claxonăm, ne urcăm pe linia de tramvai, ajungem la serviciu, luăm prânzul pe fugă, ne uităm la ceas în așteptarea orei la care trebuie să plecăm, ne întâlnim repede cu prietenii, stăm puțin cu copilul, înainte de culcare, strângem în viteză jucăriile și gata, ziua a trecut. Urmează alta, trasă la indigo. 


[ Citeste mai mult ]

Povestea noastra de astazi este despre parinti si despre alegerile pe care acestia trebuie sa le faca. Pentru ca da, a fi parinte este sinonim cu a face alegeri. Zi de zi, clipa de clipa, inca dinainte ca puiul nostru sa se nasca, suntem nevoiti sa luam decizii care ii vor influenta dezvoltarea, care ii vor afecta evolutia. Probabil ca nu vom avea niciodata garantia 100% ca deciziile luate sunt cele mai bune, dar avem responsabilitatea de a ne informa cat mai mult.


[ Citeste mai mult ]