/  Blog   /  Alternative distractive pentru copii jucăuși

Alternative distractive pentru copii jucăuși

Nu știm alții cum sunt (sau ce zic), dar noi am văzut de foarte multe ori la restaurante, terase și în alte locuri de acest gen, copilași foarte cuminți cu tablete sau telefoane în mână. Pentru că normal, când vrei să mănânci ca omul și eventual să porți o discuție ca între adulți, faci cam orice să-l ții un pic ocupat pe cel mic. Iar gadgeturile sunt cea mai la îndemână soluție. 

Însă când începi să citești despre efectele pe care le au toate aceste aparate asupra creierașelor încă în formare ale copiilor, despre suprastimulare, despre cât de nocive pot fi pentru ochișori și uneori cât de mult îi pot agita/speria/surescita și influența anumite lucruri pe care le văd sau le joacă, parcă îți vine totuși să mai cauți alternative. 

Să nu ne înțelegeți greșit: nu suntem total împotriva acestor instrumente tehnologice. Există jocuri educative și pe telefoane/tablete, modalități prin care pot învăța lucruri utile. În plus, toate aceste gadgeturile fac parte din contextul lor actual de viață, sunt peste tot și nu vor dispărea, dimpotrivă, așa că este normal să le utilizeze, dar totul trebuie să fie cu măsură. Și cum ieșirea la restaurant sau timpul petrecut în mașină nu presupune doar câteva minute, pentru deplasările și ieșirile mai lungi vă propunem câteva jocuri ușor de băgat în geanta mamei sau în rucsăcelul copilului.  

Jucăriile pentru desen și picturădin gama Galt sau Melissa&Doug sunt perfecte pentru copilașii cărora le plac activitățile artistice. Unele modele îi ajută pe cei mici să învețe literele sau cifrele, în timp ce prin intermediul altora copiii descoperă imagini frumos colorate, prin tehnica ”water magic”. Avantajul tuturor acestor instrumente este că nu e nevoie să cărați mai multe lucruri cu voi. 

Tic Tac Toe – Șoarecele și pisica este a doua recomandare cu care venim. Noi ne-am îndrăgostit instant de acest joculeț de tip x și 0. Este un joculeț mic, compact, nu aveți cum să pierdeți piesele datorită cutiuței care are și rol de tablă de joc, în plus piesele sunt magnetice. 

Jocul de logică 4 piese pe un rând poate fi și el inclus în bagajul vostru când plecați în vacanțe. Este o versiune din lemn a unui joc clasic, iar scopul jocului este acela de a forma un rând din 4 piese de aceeași culoare, indiferent că va fi pe verticală, orizontală sau pe diagonală. E un joc minunat de logică, atenție și răbdare. Îi pune uneori la încercare chiar și pe cei mari. 

Nu pot lipsi de pe lista noastră nici jocurile din categoria Chalk and Chuckles. Petrecere în pijamale, Omiduța dezordonată, Why Connect și Inventează o poveste sunt jocuri ideale pentru câteva ore de conectare cu cel mic. Pentru că da, o să vreți și voi să vă jucați cu el. Toate pun la treabă imaginația, memoria și logica. Iar copiii nu se plictisesc ușor de ele, așa că puncte în plus pentru aceste jocuri!

Tabla magnetică cu litere și cifre este ușor de transportat, îi ajută pe cei mici în pricesul învățării scrisului și a operațiilor matematice simple. Tabla include o cutie cu cretă colorată, cuburi din lemn magnetice cu litere, cifre și operații matematice, toate putând fi depozitate în cutia de lemn ușopr de manevrat. 

Setul magnetic Să îmbrăcăm băiețelul sau fetița e pe placul multor copii. Multe variante vestimentare, deci ocazie bună de a fi creativi. Setul include un suport magnetic și 8 tipuri de costumații. Iarăși, dimensiunile mici îl fac ușor de strecurat în geantă. 

Un puzzle cubic este o idee bună pentru o activitate la restaurant. Cutia din lemn este mică, iar piesele nu pot fi rătăcite. Setul include 12 cuburi din lemn cu care putem crea 6 puzzle-uri. 

Un alt fel de puzzle este cel tip carte. O carte ce conține 5 puzzle-uri frumos colorate, recomandate începând cu vârsta de 2 ani. 

Și pentru că a venit vremea frumoasă nu trebuie să vă lipsească o trusă de grădinărit cu ajutorul căreia îl puteți implica pe cel mic în activitățile voastre și un set de picnic, numai bun de luat la o ieșire la iarbă verde. Aceste ultime două propuneri sunt menite să-l împrietenească pe cel mic cu natura și să-l determine să se bucure de mai mult timp petrecut în aer liber. 

Vă mai spunem și că alternativele noastre se adresează copilașilor de peste 2, 3, 4 și chiar 5 ani. Așa că vă invităm cu drag la joacă!

Scrie un comentariu

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la lista de produse