/  Blog   /  Painting Room, exprimare prin Jocul Picturii

Painting Room, exprimare prin Jocul Picturii

Căutăm mereu noi și noi activități pentru copiii noștri, din care să învețe cât mai multe lucruri interesante, să-i ajute să obțină performanțe cât mai bune la școală, să le completeze cunoștințele și să le îmbunătățească aptitudinile. Dar dacă am alege o activitate care să-i relaxeze, să le ofere posibilitatea de a-și exprima individualitatea, să nu existe niciun fel de presiune, nicio competiție, nicio formă de evaluare? Pentru cei care își doresc așa ceva pentru copiii lor și, de ce nu, și pentru ei, există…Painting Room București.

Este un concept gândit de Arno Stern acum mai bine de 65 de ani și ajuns acum și în România. Arno Stern este un cercetător și pedagog german care, după ce a fost supus la multiple încercări din cauza războiului, a ajuns ca în 1946 să lucreze într-un orfelinat de război dintr-o suburbie a Parisului. Misiunea sa era să țină copiii ocupați, iar soluția lui a fost să-i pună să picteze. Astfel se naște ideea creării unei academii pentru copii: Academie du Jeudi. Ziua de joi era în Franța o zi liberă în săptămâna școlară, așa că Stern deschide un atelier de pictură pentru copii în centrul orașului Paris, iar în scurt timp proiectul său ajunge celebru. Visul său a fost să creeze un loc unde copiii să-și poată manifesta sinele intr-un mod spontan , fără a fi judecați sau evaluați de cineva.

Conceptul său a rezistat în timp și jocul picturii îi cucerește astăzi pe copiii din întreaga Europă. Painting Room București este inspirat de Closlieu, locul creat de Arno Stern, adică un spațiu ferit de presiune, competiție și prejudecăți. Copii, adulți sau familii, toți sunt invitați în această încăpere cu pereții acoperiți de hârtie, de care oricine se poate bucura participand în jocul picturii, activitatea din cadrul Painting Room. Nu este nevoie să aduceți nimic cu voi. Painting Room pune la dispoziție toate ustensilele și materialele necesare, cu condiția să le împărțiți cu ceilalți. Copiii sunt fascinați de faptul că nu există reguli, pot picta orice le trece prin cap, nu primesc note, calificative, nimeni și nimic nu le poate constrânge creativitatea și spontaneitatea. Lucrările rămân în acest loc, ca o minunată mărturie a celor care și-au petrecut aici un timp frumos din viață.

Dacă v-am trezit interesul și vreți să aflați mai multe despre povestea acestui loc magic, vă invităm să accesați pagina web: http://www.painting-room.ro/ . Primăvară colorată să avem!

Scrie un comentariu